Helder water
Controle water
UV licht
Zout elektrolyse
Ionisator

U wilt zwemmen in schoon, gezond en sprankelend zwemwater. Wij zorgen hiervoor.
U kunt kiezen tussen zoet en iets zouter (zilt) water.
Kies je voor zouter water is dit zacht voor je huid en is een natuurlijke desinfectie mogelijk. Geen gebruik van chloor en chemicaliën.

Kies je voor zoet water dan is een desinfectiesysteem nodig. Dit kan simpel door handmatig chloor, zuur en vlokmiddel toe te voegen. Er zijn ook desinfectie-installaties, die eventueel volledig automatisch werken. De meest gebruikte methodes staan op deze pagina vermeld.

Desinfectie


1) Chloor, zuur en vlokmiddel toevoeging
Chloor en zuur kan worden toegediend via tabletten, granulaat of vloeibaar. Wij leggen u uit hoe u de chloor- en pH waarden kunt meten, en hoeveel chloor, zuur en vlokmiddel er gedoseerd dient te worden.

2) UV licht met chloor
UV desinfecteert. Het water stroomt langs de UV lichtbron en wordt direct gesteriliseerd. Op deze manier hoeft u slechts 30% van de normale hoeveelheid chloor te gebruiken.

3) Ionisator
De ionisator zorgt voor kraakhelder zuiver zwemwater. Door het ionisatieproces worden positief geladen koperdeeltjes toegevoegd aan het zwemwater. Deze koperdeeltjes zorgen ervoor dat onaangename bacteriën en algen geen kans krijgen in uw bad. Alleen bij hoge temperaturen kan het nodig zijn om bij te chloreren. 10% van de normale behoefte is voldoende.

4) Automatisch chloor- en pH doseersysteem
Een automatisch doseersysteem is een systeem dat continu de waarden in uw bad meet en wanneer dit nodig is direct corrigeert. Zo zijn de chloor- en pH waarden altijd goed.

5) Zoutelektrolyse met chloor-, pH- en redoxmeting
Zoutelektrolyse kan zowel in zoet als zout zwemwater worden toegepast. Aanbevolen wordt een elektrolysesysteem in combinatie met een automatisch chloor- en pH- doseersysteem.

Filterinstallatie


De filterinstallatie is een belangrijk onderdeel van de waterbehandeling. De grootte van het zandfilter is afhankelijk van de hoeveelheid water in het zwembad. Tegenwoordig wordt in plaats van zand ook wel glas of actief kool gebruikt als filtermateriaal voor een nog betere waterkwaliteit.

Verwarming


U wilt zwemmen in aangenaam warm water. Uw zwembad kan verwarmd worden via de
cv-ketel, elektrische verwarming, d.m.v. zonnecollectoren of via een solar lamellenafdekking. Uw zwembadmakelaar zal u graag adviseren over de mogelijkheden. Ook rekent hij uit wat de energiekosten zijn om uw zwembad dagelijks te verwarmen.

Pomp


U wilt een geluidsarme en energiezuinige pomp, die zorgt voor een optimale filterwerking. Tegenwoordig zijn er pompen met meerdere functies. Denk aan een jetstreamfunctie, versneld spoelen van het filter, rondpompen van het water door de zonnecollectoren, zwembadbodem reinigen, watersproeier e.d. Dit kan allemaal met 1 pomp!
Uw zwembadmakelaar adviseert u hierover.

Zwembad zonder chloor, filterinstallatie, verwarming en pomp

Wij gaan voor duurzaamheid
De Zwembadmakelaar

©2000-2014 Silu Nederland B.V. Alle rechten voorbehouden.
Klein Dijkland 14  | 1383 EJ Weesp | tel. 0294-413 815 | fax. 0294-417432
De Zwembadmakelaar is een onderdeel van Silu Nederland BV.
Sitemap   

Home Zwembadaanleg Zwembad checkup Waterbehandeling Onderhoud & accessoires Zwembadafdekkingen Overkappingen Spa's & whirlpools Voorbeeld projecten All-in aanbiedingen * Beursbezoek Koelnmesse Contactformulier

De Zwembadmakelaar


Klein Dijkland 14
1383 EJ Weesp
Telefoon: 0294-414060
/ 0294-413815
Fax: 0294-417432
www.zwembadmakelaar.nl